Relat. Contes de Grimm

Imatge: Palau Baltà (Palau Babau). ACAP. Fons Vinseum.

Li van dir que era una princesa. Que casa seva era un palau fortificat. Que sempre la despertaria el cant dels ocells. Li van dir que cada dia pentinarien els seus cabells llargs i suaus, i que la vestirien amb túniques de seda. Que viuria envoltada de música i que un príncep li llegiria poemes d’amor davant de la llar de foc, ajaguts sobre la catifa. Que les fades, entre somriures i saltirons, solucionarien d’un cop de màgia qualsevol problema que s’esdevingués. Tot això li van dir , entre contes de Grimm i nines vestides de color rosa. I ella s’ho va creure.

Ara plou, està dempeus davant del Palau Baltà, i el mira. No és un castell molt gran, però hauria estat suficient. Observa els merlets des dels quals hauria esquivat les fletxes i la galeria amb finestretes per la qual hauria pogut passejar tot observant el decurs dels dies tranquils. Mentre hi pensa nota que el vent canvia de direcció i intenta protegir-se millor amb el paraigua, però sent una fiblada al canell i, enrabiada, acaba llançant-lo. Ha de tornar al pis minúscul on viu amb el seu escarceller abans no la trobi a faltar.  Demà serà un altre dia, sí, i potser, si ell beu prou aquesta nit,  no la despertaran els seus crits. Podrà escapar-se a ca la Remei, que li arregli els cabells que s’ha tallat de qualsevol manera en un arravatament d’ira per tal que la propera vegada no tingui d’on arrossegar-la; la bona de la Remei no li farà cap pregunta. Sap que quan arribi a casa i la vegi sense la seva cabellera i amb el blau a la galta esquerra, dissimulat sobre el maquillatge barat, es penedirà un cop més i pot ser que, fins i tot, plori, i  l’envolti en una abraçada amarga que accentuarà el dolor de les costelles i encara més el de l’ànima. I ella sentirà tristesa i pena per tots dos, i voldrà creure que no, que no tornarà a passar mai més.

Per això ha de tornar.

Però abans es mira la tribuna, la finestra coronella, i pensa que ella hauria d’estar allà, contemplant la pluja, en pau.

Perquè li van dir, li van repetir, que ella era una princesa.

0 respostes

Deixeu una resposta

Voleu deixar una resposta?
Uniu-vos a la conversa!

Deixa un comentari