Pregunta 3d8: La morenor no s’agafa sempre a la platja

Imatge: Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès

Pregunta de la setmana:
2 punts: Quin nom rep el carrer on es trobava el fotògraf?
2 punts: En aquest carrer hi vivia un artista capaç de passejar amb un monocicle per la barana del pont del carril. Amb quin nom se’l coneixia popularment?
7 respostes
 1. Anna Alsina
  Anna Alsina says:

  Carrer de Montserrat desde la Plaça del Firal o “dels porcs”.
  El personatge és Joan Martí conegut com el Net o el Joanet de la roda. Es va dedicar al circ com Johnny Marti.
  En parla Armand Beneyto en un magnífic article (3d8, 15 de Juny 2018)

 2. Maite Vidal
  Maite Vidal says:

  Es el carrer Montserrat . el carrer on vaig neixa.. el fotograf esta situat al principi del carrer mes o meis on ara hi ha El Noi Noi..al costat del Firal o Plaça del Porcs.
  El artista que vivia al Barri a la casa del Raco , era el Joanet Varges o Juanito com li deiem el barri..traballava amb un circ la seve mare es deia Conchita i li deian la Cotorrita.. era molt divertida .. el Juanito ara Viu Alacant.

 3. Max Jane Campllonch
  Max Jane Campllonch says:

  Es tracta del carrer Montserrat, concretament entre el carrer Bonaire i la plaça dels porcs, fa anys el carrer Montserrat entre el carrer Orient i el carrer Bonaire era conegut vulgarment com el carrer de les xinxetes perquè hi havien unes sobreelavacions perquè els cotxe no anessin molt ràpid.

 4. Armando Beneyto
  ARMANDO BENEYTO ALBERO says:

  El nom del personartge és: JOAN MARTÍ PIÑOL, de menut el coneixiem com ” EL NET” o JOANET, el seum nom profesional era MARTY. Pel pon del carril hi corria amb bicicleta i no en monocicle, aixó ho va fer més tard pel carrer comerç. El carrer de la fotografía és Montserrat, però ell vvia a la Plaça Milà i Fontanals, 3. Des de fa molts anys viu a Alacant

 5. Maite Vidal
  Maite Vidal says:

  Marti era el amo del circ que anava el Joanet .. pro crec que el seu cognom es Varges .. jo de petita jugava amb ell qn venia de vacançes del circ ,a casa de la iaia Manela que li deiam al barri devant de casa meva , ja que la casa del Raco ja estaba a terra .

Deixeu una resposta

Voleu deixar una resposta?
Uniu-vos a la conversa!

Deixa un comentari